Indonesie deel 2 en Australie deel 1.
Hallo luitjes
Hoe is het daar aan de andere kant van de wereld?
Ik begin maar gelijk met het einde van het andere varhaal... Ik was daar aan het wachten op de bus naar Jambi. Jambi is niet bijzonder en dus na een nachtje in een beschimmelde kamer geslapen te hebben ben ik op zoek gegaan naar een volgende bus. Deze heb ik natuurlijk gevonden.. Dus, op naar Jakarta. Hoofdstad van Indonesie.
Na 24 uur onderweg geweest te zijn ben ik dan eindelijk op Jawa aangekomen met de ferry, nog 5 uur meeren ik ben eindelijk in Jakarta. Leuke stad, wel zijn de mensen iets minder vriendelijk dan de mensen buiten de stad maar dat heb je altijd wel. Een paar dagen later ben ik met iemand naar een plaatsje vlakbij geweest genaamd Bogor. 2 uurtjes met de trein wat ook al een ervaring opzich was. De trein heeft namelijk een soort van markt in de trein zelf. Er zijn (uiteraard) veel mensen die veel dingen proberen te verkopen. Van eten en drinken tot telefoon covers, scheermesjes, haar accosoires en nog veel meer. Ook komen ze zingen, dansen gitaar spelen en soms zelfs een hele band. Simpel weg om een stuiver of twee te verdienen.. Uit de trein gekomen nog even naar de menigte gezwaaid die op het dak zat lucht te vangen en weer door gegaan.
Jah Indonesie is een leuk land :)
In Jakarta zelf ook nog wat rond wezen kijken en wat leuke mensen leren kennen enz. Maar na een paar dagen was het toch echt tijd... Tijd om naar Australie te gaan.
Dus om 03:00uur naar het vliegveld gereden en om 09:00uur aangekomen in KL waar om 22:30 mijn vlucht naar Melbourne zou vertrekken. (ja idd, weer 13uur wachten)
Maar dan ben je er wel... om ong 09:00 kwam ik aan in Melbourne in mijn korte broek. KOUD..!!! Het is hier nog winter en het was ong 16gr. Ik stond letterlijk te rillen v/d kou. Het allereerste waar ik mijn Australiesche dollar aan heb uit gegeven was dan ook een spijkerbroek..
Met de Bus en trein naar Melbourne CBD gegaan waar ik kon internetten, ontbijten en een sim-kaart kopen. Na een beetje rond gelopen te hebben kreeg ik een telefoontje van Joost. Hij was net een avondje daarvoor op de hoogte gesteld door Bas dat ik er aan kwam. Totaal verrast dus. Rond 11uur kwam hij mij met de auto ophalen en zijn we naar huis gereden en hebben we ff bijgepraat enz.
Ik ben hier op Donderdag de 2e van september aangekomen. My en Mau zaten nog in Perth en zouden op de 6e pas aankomen, nog niet wetend dat ik er zou zijn. En dus de 6e My en Mau ook verrast met mij aanwezigheid. Erg grappig allemaal.
Ondertussen ben ik hier dus al ong 2en een halve week. Opzich nog niet zo gek veel gedaan. Opzoek naar werk en een beetje vastigheid. Niets boeiends dus. Verder wel een paar leuke dingen in het vooruitzicht, De motoGP op Phillip Island bijwonen bijv.
Ik denk dat dat het wel weer was voor vandaag. Ik ga wachten op de zomer die over een maandje moet doorbreken. Opzoek naar een baan en dan later opzoek naar een motor.
Ik wil nog wel ff vermelden dat ik nu ook skype heb. Skype naam is ' stephen.nieuwenhuizen '
De groetjes thuis allemaal en tot de volgende keer.
Liefs uit Melbourne.
X mij
ik ben nog steeds jaloers... :) zo vet, gewoon ff op vliegtuig naar australie stappen, alsof het niets is :) Hier wordt het kouder... vroeger donker... en ja, hetzelfde. Blijf genieten!!
x
Heeej Steph!
........ Ik weet nooit zo goed wat ik moet zeggen :P Je verhalen vertellen genoeg! Echt zo vet allemaal!
Veel plezier met alles en blijf ons op de hoogte houden!!!
X
Hai!!
Ik wil ook!!!! :( helemaal nu t hier winter word....
Ben benieuwd naar de andere Australie foto's :)
Kus