Maleisie - Brunei - Cambodja
Hallo Allemaal,
Hier ben ik weer. Ik weet het ik heb een hele poos niks van me laten horen en de grootse rede hiervoor was eigenlijk dat ik er gewoon geen zin in had. En zoals bekend is, geen bericht is goed bericht.!
Nou ik ben nu ondertussen al ik Cambodja maar ik zal eerst nog even iets (korts) over Malaisia vertellen. We (mams en ik dus) hebben van alles gedaan. We begonnen in de Cameron Highlands waar ze allemaal thee plantages hebben enzo. Maar het fijnste was toch wel dat het hoger ligt en dus koeler is. Was voor mij wel ff fijn. Daarna zijn we naar de Perhantian Islands geweest.. Je weet wel, z'n bounty eiland met palmbomen, witte stranden en vis op de bbq. Kijk maar naar de fotos om het plaatje compleet te maken ;) Hier hebben we een paar dagen gezeten en daarna door gereisd naar een gebied genaamd 'Taman Negara' Dit is een national park met Jungle enzo. Erg leuk en mooi en veel gedaan waaronder natuurlijk een jungle trek. Ook zijn we op bezoek geweest bij de 'Orang Asli' Dit zijn mensen die nog echt in de jungle leven en met een blaaspijp met giftige pijltjes hun voedles uit de boom schieten enzo. Het grappige was wel dat deze mensen totaal niet aziatisch zijn.. Ze hebben echt een donkere huidskleur met kroes haar. Beetje jammer wel was dat ze met oude adidas en nike shirtjes lopen met trainings broek..
Na totaal ongeveer 11 dagen ofzo zijn we naar de andere kant van Maleisie gevlogen wat natuurlijk op Borneo ligt. Hier hebben we ook gondgereisd natuurlijk en ook naar een Jungle gebied geweest. Hier hebben we 3 dagen gezeten met allerlei boot trips en treks en zelfs een nacht jungle wandeling gedaan. We hebben veel mooie beesten gezien in Sabah (naam v/d staat) Heel wat mooie vogels met mooie kleuren. Veel wilde apen gezien en zelfs, Jaja een levens echte Oerang Oetang in het wild.!!! met een kleine erbij. Erg gaaf allemaal en we hebben zo veel gezien dat zelfs onze gids zei dat wij erg veel geluk hadden.
Op door reis naar Labuan. een duty free eiland waar we natuurlijk wet biertjes hebben gedronken. Vanaf dit eiland wijn we eventjes naar Brunei geweest (1 nacht) Brunei is een klein land maar gigantisch rijr omdat het een oliebron onder zich heeft. Mooie grote moskeeen en grote gebouwen voor de politieke gesprekken. Hier ergens stond ook de sultans paleis wat gebouws is voor maarliefts 350 miljoen usd. Deze hebben we dan niet gezien ivm de tijd enz. Maar iig was het best een interresant landje.
Vanaf Labuan terug gevlogen naar KL waar we nog een paar dagen hebben verbleven. op de 1ste vloog ik naar Cambodja en moeders terug naar huis. Toen waren de 24 dagen voor haar al weer voorbei. Was een erg leuke ervaring.!! : ) veel mooie dingen gedaan en gezien..!! jah.. geslaagd ;)
Cambodja... In het vliegtuig al direct iemand leren kennen en hier uiteindelijk een kamer(kosten) gedeeld. We zijn naar 'The Killing Fields' geweest waar 'Pol Pot' zijn mannen de opdracht gaf vele mensen te doden. Afgrijselijke verhalen..!! Op dit terrein staan nu een Stupa (heilig gebouw voor boeddhisten) gevuld met botten en schedels van de mensen. Later zijn we naar de gevangenis geweest 'S-21' waar fotos en schilderijen hingen waar je een brok in je keel van krijgt.. Heel erg interresant en (nu) ik mijn ogen belangrijk om dit stuk gruwlijke geschiedenis te kennen. (voor de geintereseerden google dan ff (Pol Pot)
Ondertussen zit ik weer lekker met mijn reet aan het strand met goedkoop en goed bier. Ook veel backpackers hier en alles is gewoon weer helemaal goed.!!
Ik beging nu ook al weer trek te krijgen dus ik ga kijken wat er op de bbq gelegd kan worden voor mij :-)
Tot de volgende keer. waar ik dan ook mag zijn
Veel liefs van Mij
Nog steeds jaloers ;) wat een leven... ben erg blij voor je! :) toch bijzonder allemaal... blijf genieten!
x
Wat vet allemaal zeg! Gaat het goed met je tijd niks vernomen!
Ben tots op je!
Xxx