Tasmanie
Eens in de zoveel tijd is het weer eens tijd om te bloggen en mijn spannende avonturen aan het thuisfront te vertellen. Bij deze.!!
Maar ik kan erg kort zijn qua spannende verhalen want die heb ik nu niet zo veel, maar ik zal vertellen wat ik gedaan heb de laatste paar maanden.
Ik zit op het moment in “Togari” een gebied in het noord-westen van Tasmanie en ik ben bezig mij 3 maanden werk op een boerderij te vervullen. (nog 2 te gaan) En ik melk koeien… De boer heft z’n 650 koeien die 2 maal per dag gemolken moeten worden op een lap grond van 1500HM. Echt leuk werk is het niet en daarbij komt dat het winter begint te worden hier dus het kan af en toe rond het vriespunt liggen… En dat is uiterst onaangenaam om 04:30 in de ochtend.
Laatst had ik een weekend vrij en ben ik op de motor gestapt. En ik kan maar 1 ding zeggen… Wat een Prachtige wegen..!!! Tasmanie is ongeveer 2 x zo groot als NL maar dan met maar met maar 500.000 mensen. Dus je hebt niet echt last van andere weggebruikers. Dan heb je natuurlijk al die prachtige perfect geasfalteerde slingerwegen door die unieke natuur..!! Ik baalde wel dat ik af en toe sneeuw had :s
Maar het heft ook zijn pluspunten hoor. Op de grond van de eigenaar staan 6 woonhuizen waarvan ik er dus 1 heb. En geloof me het is niet slecht voor een eerste huisje ;) (foto’s komen nog wel op FB) Misschien is het al wel duidelijk dat het allemaal wat groter en uitgestrekter is dan in NL een dan heb ik het vooral over de afstanden. Ik rij bijv. 2.5 km naar de melkschuur wat op hetzelfde landgoed staat. Maar het meest bizarre vind ik zelf (en misschien het vreemdste dat ik er aan gewend bengeraakt) is dat de dichstbij zijnde supermarkt 42km van mijn huis is. Dat is dus z’n 85 km naar Smithton rijden voor mijn weekelijkse boodschappen…
Jah ik weet het het is niet echt boeiend allemaal maar dat komt wel weer. Ik ben van plan om na Australie , over een paar maanden dus, weer terug te gaan naar Azie naar een paar landen waar ik nog niet geweest ben. Maar om dat waar te kunnen maken moet ik natuurlijk eerst centjes verdienen.
Mensen vragen wel eens “ Kom je nog wel tergug naar NL en zo ja waarneer?” Antw. Tuurlijk kom ik terug maar ik weer niet waarneer. Ik probeer nog 3 of 4 maanden hier in Australie te blijfen en dan ga ik dus naar Azie voor een paar maanden. Mijn doel is om NIET in de winter terug te komen. (kijken of dat doel haalbaar is) maarja, ik weet het nooit met mij.!
En op de vraag hoe het met mij gaat? Antw. Prima, gewoon zn gangetje. Het is natuurlijk een beetje rustig hier op’t platteland maar dat is opzich ook wel lekker na 6 maanden citylife. Maar kortom… het gaat prima.!!
Tot het volgende verhaal.
Groeten uit het (ei)land van Abel Tasman.
See ya, X
Leuk om te lezen Boer Speedy...X