Stephen.reismee.nl

Agra, Taj Mahal en nachttrein naar Varanasi

Agra.!

Ik moet zeggen dat alle grote steden wel redelijk op elkaar lijken dus over Agra zelf kan ik niet zo veel kwijt.

Maar de Taj Mahal...!!! Terecht een v/d 7 wereldwonderen. Wat is dit gebouw inmens groot en super mooi..! echt een plaatje en ik ben toch wel erg blij dat ik er geweest ben. Het hele gebouw is vanwit marmer maar wat hem zo bijzonder maakt zijn de kleuren die gebruikt zijn. dit is nl niet geverfd maar compleet ingelegd met de mooiste edelstenen vanuit de hele wereld. Dit moet je ercht van dichtbij zien om te snappen wat een monniken werk dit geweest moest zijn. Ook staat hij gewoon heel mooi te staan. Een gigantisch groot wit gebouw wat klasse en royalty uitstraald met een prachtige blauwe lucht.. Je moet er echt de tijd voor nemen om dit op je netvlies te branden.!!

Hierna naar Arga ford geweest op ong 1.5km van de Taj vandaan. Dit was een soort van gevangenis voor de zoon van de Maharadja van de Taj Mahal. De zoon was nl een beetje opstandig geweest en had papa's geld behoorlijk over de balk gesmeten. (ook hier als je het hele verhaal precies wil weten.. 'google' Maar iig. wanuit dit ford heb je werkelijk een prachtig zicht op de Taj. ook om die zoon te kwellen omdat hij daar niet mocht wonen. Maar hij moest niet zeuren hoor... Dat fort zelf was ook prachtig.!

Maar dit zjin zo ong wel de dingen die je moet zien in Arga. En zoals mijn chaufeur ook al zei. 'Als je eenmaal de Taj Mahal hebt gezien zijn alle andere tempels niet meer zo boeiend' en ja.. hij heeft echt gelijk..

In de middag was ik klaar met het toeristische gedeelte en ging lekker naar de Mc.D voor een Mc Radjastan. best goed te doen na al dat pittige voedsel. Ik zat bij de Mc voor lekker int zonnetje in mijn dagboek te schrijven en er kwamen echt allemaal mensen om me heen staan en naast mij zitten. (was ik ineens de atraktie. Indirs die met mij op de foto wouden enz. heel bizar. Wel erg Vet : ) tussendoor kwam trouwens eventjes een olifant tussen het drukke verkeer door zetten (prachtig joh)

Hierna met Atil (mijn prive chaufeur) naar zijn hostel gegaan en lekker een Indian wishkey gedronken wachtend tot het tijd was om mij naar het station te brengen. tijdens het wachten mijn eerste ' Bollywood' movie gezien. (kk die zijn slecht) niet normaal.

Toen het station. Over de daklozen stapend en nee knikkend mijn tichet op gehaald. (nee knikkend zo van ' nee je krijgt niks') en gewacht op mijn trein die om 2330 kwam. Ook hier weer zijn de blanken de atraktie en ze dien niet bepaald moeilijk om stiekem te kijken. Tot mijn verbazing hoorde ik ineens Nederlands en had mijn eerste NLse gesprek sinds een paar dagen met twee meisjes uit (een boeren gat ergens) Gelukkig hadden zij al eerder met de trein gereise en hielpen mij op weg. Want het systeem hier... er schijn een logica in te zitten maar ik heb hem nog niet door.

Trein in en op zoek naar B1 24. een sleeper, ofwel een bed. ik lag boven en onder mij lag een amerikaan waar ik nog een poos mee heb gesproken. Maar ff een beschrijving v/d trein.. Misschien heb je het wel eens gezien op tv. zn overvolle coupe waar je je niet prettig in zou voellen. Nou dat is niet gefotoshopt. 8 pers. in een ruimte van 1.90 bij 2.50. en als dat nog niet genoug was kwam er gewoon een Indier in leren jas en zwarte must tegen over mij liggen. Dit was geen punt natuurlijk... waar ik het wel een beetje benaud van werd was zijn automatische geweer wat doodleuk om zijn nek hing. Uiteraard niks ernstig ofzo hoor, gewoon een passagier zoals zovelen. Maartoch.

Opzich wel redelijk geslapen. Klein, benauwd, daar een snotneus, daar een boertje, ho,.. daar een lange zucht van onder van je mede reizigers. Opgerold in de foetus houding viel in in slaap van het gewieg van de trein.

s'Ochtends weer met de amerikaan gesproken en we hadden wel leuk contakt. Later die avond hadden we ook afgesproken down town voor een biertje.

Op het station van varanasi stond er iemand voor mij klaar met een bordje ' Mr Steven' en hij bracht mij naar het hotel. Eerste indruk van Varanasi... Wat een kut stad.! De term ' hier wil je nog niet dood gevonden worden kwam vaak bij mij op.. Wat ik eerder vertelde over straatkinderen, straatouderen,straathonden, straatvuil, de smekende mensen, de dwingende mensen, de achterbakse mensen. Nou doe daar dan maar een behoorlijk schepje bovenop. Varanasi is wel een plak die je gezien moet hebben. niet als tourist zijnde maar als mens zijnde Wat heeft nederland het goed zeg!!. Ik meen het als ik zeg dat ik liever een zwerfer in NL zou zijn dan een rijk man in Varanasi. De gaten in de weg zijn opgevuld met vuilnis en koeienstront. Zwerfhonden lopen bloedend op straat omdat ze gevochten hebben, kinderen van drie zien een blanke en zien het al als een spelletje om je hand op te houden voor een 'kadootje'. Vrouwen die zich helemaal scheel laten (...) zodat ze altijd zielig kunnen doen bij toeristen dat ze hun baby niet kunnen voeden.

Maargoed... eerst ff douchen en lekker veel eten omdat ik 12uur in de trein niks heb kunnen eten. Op het dakterras een meisje uit zwitzerland omtmoet (tatoo artist whit a split tongh;) lekker gebabbeld over het mooie land en de super lieve mensen hier... Later met haar en de amerikaan naar het siremoniele lichamenverbranding wezen kijken bij de heilige rivier de Ganges. Dit was wel heel mooi.. de gehele rivier bedekt met 1000den kaarsjes, danspartijen en muziek. Dat is wel weer ff genieten.

Hierna zijn we door een indier naar een bar gebracht. door allerlei smalle steegjes waarhet riool soms open lag en om een hoek zomaar een koe kan staan. In een heel netwerk van steegjes zijn we ong. 800m langs vereemde eettentjes waar Rob Geus niet blij van word kwamen we dan bij een prachtig dakterras met super uitzicht op de Ganges en super relaxde muziek. Met zn 3e aan het bier en pratend over verschillen tussen hier en het westen. (ook wel over andere dingen hoor) Erg gezellig iig.!!

Morgen ochtend heel vroeg het bedje uit om met een bootje de Ganges op te gaan en de zonsopgang te bewonderen. schijnt super te zijn. (it better be.. moet nl om 5u mn bed uit.)

Passen julie goed op de gladheid daar.. dan zal ik goed op de malaria mug letten ;)

Slaap lekker zometeen

(ps. fotoszijjn nog steeds een probleem, but it's a working progres)

Paps

Jeetje wat schrijf je leuk geniet elke keer als er een verhaal is en leuk dat je het naar je zin hebt.

Groetjes oh ja ook van Marion

jolanda

Hi lieve schat, wat een mooie ervaringen allemaal. Wat moet dat bijzonder zijn geweest om zo maar een olifant in het verkeer te zien..gaaf.
Ik geniet van je verhalen. Dikke kus.

Sanne

Wat een heerlijk verhaal om zo in bed mee wakker te worden!

Ik weet het zeker dat wordt een jaar lang genieten en meegenieten van jou verhalen!

kuss