4 day trekking.. Klaarmaken voor de tocht van mn leven
Na mijn laatste blog zou ik nog wat over Holi vertellen maar ik denk dat het wel duidelijk is. Heel veel kleur en heel veel gezelligheid. |Op een gegeven moment werd ik ook echt opgetild midden in de menigte zodat iedereen mij kom inpeperen. Super vet.! Ik probeer wat foto's te mailen van mijn gezicht enz.
Maar waarom heb ik de laatste dagen niet geblogd? Nou ik heb een kleine trekking tocht gedaan als training voor de Himalaya (Mt. Manalasu) Ik dacht ja dat is miss wel handig om ff te doen. (om ff te doen?) Ik was kapot..!!! Van Holland naar Himalaya is niet zomaar iets dus hebben we eerst wat kleinere bergen gedaan.
De 1e dag. Kathmandu ligt op 1200M hoogte en we gingen naar 3100 ongeveer. dit lijkt misschien niet zoveel maar het was heel hard en moeilijk, zelfs voor een actieve sporter als mij. Met 12kg op mijn rug liepen we steile stappen op gemaakt uit de rotsen. Deze waren natuurlijk totaal niet gelijk maar ik was al blij dat er treden waren. binnen 10 min al zwetend en puffend stap voor stap omhoog. Na 1 uur had ik al moeite met ademen. Oke we moesten nog 4 uur... (kut) Waar ben ik aan begonnen!?! Na ongeveer 2 uur hard trainen ging ikheel langzaam maar zeker door. Het leukst was de blik van het omaatje met een grote zwaremandop haar rug die mij doodleuk inhaalde. Ze was zeker rond de 70 of zo. Wat voelde ik mij zwak zeg.. Maar nu wist ik wel dat ik het ook kon. Dus daar gingen we weer de moeizame steile wand op/
Op een gegeven moment zegt mijn gids doodleuk. ' vanaf nu word het pas echt moeilijker voor je' (Fckng hell..!! ) Na de lunch gingen we weer door. De trap was er niet meer en het waren nu echt jungle achtige padjes. Ook hier weer werd ik ingehaald door druk kwebbelende schoolmeisjes van een jaar of 10 terwijl ik mij goed moest concentreren op de volgende stap. We hadden eindelijk de top bereikt en er was een klein open veldje waar we even konden rusten en van het uitzicht genieten. Gigantische hoge bergen met diepe dalen en valleien. Helaas was de lucht erg stoffig en heiig dus echt heel goed zicht had ik niet. maar toch.
Nou na 5 uur eindelijk bij het hotel hoog in de bergen. Erg leuk hotelletje alleen jammer dat ze geen stroom hebben en geen warm water omdat de zon niet zo sterk was vandaag. Op mijn plank, ik bedoel bed, even tot rust gekomen. Later wel heerlijk gegeten in het pikkedonker met een kaarsje. Buiten begon het keihard te onweren en het houten hotel begon te kraken en te doen. Met mijn super gids Bhim en een Duitse dokter lang en gezellig gesproken over van alles en nog wat. ...Kaarslicht, een krakend hotel, onweer, sigaretten en whisky*Wat een sfeer*..!!!
De volgende dag.. Ik had niet zo goed geslapen omdat mijn matras erg dun was had ik nu een behoorlijke kramp in mijn bilspier. Dit ging natuurlijk erg fijn samen met de spierpijn in mijn kuiten van gisteren. Maar gelukkig, vandaag was het pad makkelijker. Weer mooie padjes door de jungle en langs de afgrond met hier en daar een prachtig uitzicht. Omdat het vannacht zo gestormd had hebben we nu veel beter uitzicht. Ergens bij een uitkijkpost uitgerust en weer genieten van de bergen. En toen.. Zo hoog zijn ze, dacht ik, maar achter de wolken kwamen ze ineens tevoorschijn. Als meesters van alle bergen in de wereld stonden ze daar te staan met besneeuwde toppen en blauwgrijze kleur.. Met kop en schouders boven de bergen die ik al gigantisch vond... De Himalaya..!!! Wat een kippenvel moment zeg.. ongelofelijk. En dit waren nog de kleinererond de 6000 meter hoog. Mt Everest is 8848 meter en hiermee dus de hoogste van de wereld. Alle 8000m bergenvan de wereld liggen hier.De berg die ik ga doen (Mansulu) is 8156m. Maar ik kom rond de 5300 meter ofzo. (hier ligt ook al sneeuw hoor)
Met dit prachtige uitzicht kon ik maar aan 1 ding denken. hoe heb ik zo makkelijk ja kunnen zeggen.? ' Yeah sure I'll do it, this would be nice' Ik weet in ieder geval 1 ding zeker.! Dit gaat mijn mentale en fysieke en letterlijke hoogte punt van mijn leven worden.
Na nog 3 dagen trekken door de beeldschone natuur heb ik nu eindelijk kunnen douchen. want dit gaat natuurlijk ook al een uitdaging opzich worden. 15 dagen elke dag trekken door rotspadjes, op en neer, zwetend als een hond.! en geen douche.!!
Over een paar dagen ga ik eerst naar een dorpje om de andere te zien. 2 meiden uit Zweden een jongen uit Swiss en een jongen uitLibbanon gaan ook.Ik heb al een super gezellige avond met ze gehad dus daar maak ik me iig geen zorgen over.
Helaas weer geen fotos kunnen sturen maar er is al 1 kaartje onderweg naar NL.
Misschien tot morgen.
Ps. dinsdag ga ik de Himalaya in, 15 dagen weinig tot geen stroom is sowieso geen internet! Zaterdag ga ik naar dat dorpje en ik weet niet of daar internet is. Ik probeer iig nog ff te bloggen voordat ik een stukje ga wandelen.
Gr van mij
Vriend,
Niet gedacht dat je ook nog zo'n fysieke uitdagingen ging mee maken. Wel SUPER vet!
Als ik dit zo lees lijkt het me zo mooi om daar ook rond te trekken!
Vriend, geniet er zeker van. En laat die fysieke uitdagingen vooral fysieke ervaringen zijn;)!
Ik hoor wel weer van je!
x
Hi Liefje wat een mooi en grappig verhaal. Ik leef helemaal met je mee en vind het geweldig wat je allemaal doet en gaat doen.Gaaf zoals je je grenzen aan het verleggen bent.
Dikke dikke kus. Love u xxxx
Wat een leuk verhaal weer moets erg lachen. en fijn dat het allemaal goed gaat. zo te lezen heb je het erg naar je zin. en dat mijn zoon berg beklimmer wordt is erg leuk
Bah, wat naar allemaal (voor ons dan, dat we er niet bij zijn bedoel ik).
Heee Steph!
Super zeg! Om je verhalen te lezen! Vind het zo vet voor je dat je dit allemaal mee mag maken!
De Himalaya!! Wow!
X
Vriend! Ik ben erg benieuwd naar je komende verhalen! Veel plezier nog!
Ciao xXx
Whow Stephen wat een gewelig verhaal.Wat gaaf dat je jezelf zo bent tegen gekomen en de uitdaging bent aan gegaan. Geniet van je massage.Love You.